Sådan kan du fortryde et boligkøb uden advokatforbehold

27 oktober 2016 Emilie Jacobsen

Når du skal købe en bolig, er det altid en god ide, at du får et advokatforbehold på købskontrakten. Det betyder, at købskontrakten først endeligt er gyldig, når din advokat har godkendt den. Du kan læse mere om advokatforbehold, og hvorfor de er en god ide på advokatforbehold.info. 

Hvis du har fået skrevet under på en købskontrakt, men har fortrudt huskøbet, kan du dog stadig komme ud af kontrakten igen. Det er ikke helt så nemt, som hvis du havde et advokatforbehold, men det er muligt. Du kan fortryde huskøbet i op til seks dage efter, at du har skrevet under på købskontrakten. Det vil altså sige, at du har mulighed for at komme helt ud af bolighandlen. 

Du kommer dog til at betale for, at du har fortrudt handlen. Når du fortryder uden at have et advokatforbehold, skal du betale sælger 1 % af ejendommens værdi. Det kommer derfor meget an på, hvor meget ejendommen koster, hvor meget du ender med at betale. Hvis du frygter, at du kommer til at miste mange penge på ejendommen, kan det dog være en bedre løsning at betale pengene. 

Det kan også være, at dit drømmehus er kommet til salg, og at du nu endelig har mulighed for at købe det. Vi ved alle, hvordan sådanne ting tit ramler sammen. Hvis du har gået og drømt om at købe et bestemt hus i 10 år, kommer det selvfølgelig til salg, når du lige har skrevet under på en anden købskontrakt. Selvom det er ærgerligt at skulle betale penge for at komme ud af købskontrakten, kan det være det værd, når du har mulighed for at købe dit drømmehus. 

Hvis du har et advokatforbehold, kan du fortryde bolighandlen uden, at det kommer til at koste dig nogle penge. Hvis din advokat vurderer, at der er et problem med handlen, kan du derfor komme ud af den uden problemer. Det er typisk, hvis din advokat opdager en fejl, der ville kunne koste dig mange penge. Hvis du opdager, at dit drømmehus er kommet til salg, er det ikke sikkert, at et advokatforbehold kan hjælpe dig, men det skader i hvert fald aldrig at have det. 

Det tager som regel ikke lang tid for en advokat at vurdere en købskontrakt. Det er derfor ikke noget, du ender med at bruge mange penge på. Det er ellers meget det, der afholder folk fra at kontakte en advokat i forbindelse med boligkøb. 

Flere Nyheder

05 september 2016

Sikring af dit hjem