Få lavet et testamente

04 oktober 2016 Camilla Skøtt

Mange mennesker kender ikke til fordelene ved at oprette et testamente, og de færreste er klar over, at det kan have stor betydning for de efterladte, at testamentet er på plads. Det gælder ikke kun for samlevende, der ikke automatisk har arveret, men også for ægtefæller med og uden fælles børn samt singler.

Hvorskal du oprette testamente?

– Gift uden børn:

Hvis du er gift, og din partner og dig ikke har børn, så tilfalder arven automatisk din ægtefælle den dag, du dør. Når din ægtefælle så dør, vil den resterende arv gå til din ægtefælles arvinger, og ikke eventuelle arvinger på din side. Med et testamente kan I fælles bestemme, hvordan arven skal fordeles den dag, I begge er gået bort.

– Gift med fælles børn:

Er du og din partner gift, og har I fælles børn, så vil børnene, den dag en af jer går bort, arve halvdelen af afdødes formue. Det gælder også eventuel værdi i huset. 

Så længe børnene er fælles, kan du uden tilladelse sidde i uskiftet bo, men ønsker du eksempelvis at gifte dig igen, vil det være nødvendigt, at udrede børnenes arv.

Med et testamente kan du og din ægtefælle sikre, at den er jer, der lever længst, kan arve størstedelen af formuen. Desuden kan et testamente oprettes med særeje, så børnene ikke vil skulle dele deres arv med en given ægtefælle i tilfælde af skilsmisse.

– Gift med særbørn:

Har du og din partner en sammenbragt familie med hver jeres biologiske børn, kan det være en stor fordel, at oprette testamente. I den forbindelse er det nemlig ikke muligt, at sidde i uskiftet bo uden tilladelse, og det kan komplicere boligsituationen ved dødsfald væsentligt.

Der er mange måder at lave et sådan testamente på, og det kræver god rådgivning fra en dygtig advokat at få overblik over mulighederne.

– Ugifte samlevende:

Lever du og din partner papirløst, arver I ikke hinanden den dag, den ene af jer dør. Arven vil i stedet blive delt mellem dine børn eller til forældre og søskende.

– Single:

Hvis du lever alene og ikke har børn, vil arven efter dig tilfalde dine forældre og dine søskende. Hvis du ønsker at andre skal arve dig, skal du oprette et testamente, og på den måde bestemme hvem arven tilfalder.

Find en god advokat

Hviid Advokater er landsdækkende og her finder du blandt andet advokat Kolding, Vejle, København, Aalborg, Odense og Aarhus, og desuden medarbejdere der er specialiseret i lige præcis testamenter.

Flere Nyheder

05 september 2016

Sikring af dit hjem