Er det tid til at få malet træværk på huset?

08 august 2019 Pia Nielsen
Er det tid til at få malet træværk på huset?

Det er ikke kun et spørgsmål om udseende – træværk på huse skal males regelmæssigt som en del af husets vedligeholdelse. Vinduer, døre, gavle og andet i træ går i råd, hvis det ikke males jævnligt, og det går i sidste ende ud over både husets værdi og din pengepung… reparationer på grund af manglende vedligehold er dyre!

Få det malet professionelt

Professionel maling af huse udvendigt er naturligvis dyrere end at male det selv – og dog. Der er en række fordele ved at lade professionelle tage sig af opgaven, som måske i sidste ende kan vise sig at være billigere i længden. 

Når professionelle tager sig af den udvendige maling af husets træværk, bliver forarbejdet gjort meget grundigt. Den lange erfaring viser, at resultatet og holdbarheden forlænges med et godt forarbejde, og professionelle ved, hvordan forskelligt træværk bør forbehandles og males. Vejr-udsatte gavle og vinduer kræver ekstra forarbejde, mens døre og andet træværk beskyttet af buske og træer ikke har behov for så stort forarbejde. 

Hvad koster det? 

Der er sjældent en fast pris på maling af huse udvendigt – din pris afhænger af din bolig: Hvor meget træværk der skal males, hvilken tilstand træværket er i, og hvor fremkommeligt det er – det vil sige, om træværket er placeret bag store buske eller højt oppe på boligen.

Prisen for at få malet sit hus udvendigt kan ved første øjekast være dyr, men prisen for ikke at få det gjort kan vise sig at være højere i sidste ende, når du skal bruge ekstra på at få repareret skader eller give afslag i prisen ved salg.  

Så hvis du er på udkig efter en professionel maling af huse udvendigt pris, der kan betale sig, skal du få det gjort i år, mens håndværkerfradraget stadig gælder. Du kan trække arbejdslønnen fra i skat. 

 

 

Flere Nyheder

26 august 2015

Lån penge til tv

18 august 2015

Bedre udsigt