En behandlingscenters tilbud til misbrugere

06 april 2020 Lotte Hindsberg
En behandlingscenters tilbud til misbrugere

Hvis du som misbruger ønsker at komme ud af dit misbrug, uanset hvilke et du lider af, det kan også være at du har fået sat stolen for døren af din familie eller dit arbejde. Det er ofte familien eller arbejdet, der kræver at du går i behandling.

Et behandlingscenter som f.eks. behandlingscenter-stien.dk, tilbyder en helhedsorienteret indsats, som ikke kun handler om at du bliver afruset eller afgiftet og så sendt hjem. Det har vist sig ikke at være særlig effektiv, da misbrugeren ofte vil gå lige tilbage til misbruget, da der ikke er blevet kigget på de årsager, der ligger til grund for misbruget og der heller ikke blev brugt tid på, hvad skal misbruget erstattes med.

En helhedsorienteret indsats

En helhedsorienteret indsats består af flere indsatser. Den første er at få afgiftet personen, hvis det drejer sig om et misbrug som alkohol eller stoffer. Det skal ske i trin, da kroppen ellers kan gå i chok da den har brug for alkohol eller stoffer for at kunne fungere.

Næste skridt er terapi som kigger på hvad er årsagerne til misbruget og hjælpe misbrugeren med at få dem bearbejdet og håndtere uden hjælp af alkohol eller stoffer.

Det tredje område er at lære misbrugeren nye værktøjer, som gør misbrugeren bedre til at takle hverdagens problemer, som er en del af en hver menneskes liv.

Det sidste område hænger sammen med det forrige. Det er tiden efter endt behandling. Hvad skal der ske. Den tid, som kan være mange timer dagligt, som er blevet brugt på misbruget, skal udfyldes med noget nyt og andet. Der skal findes et nyt netværk i stedet for det gamle, som højst sandsynligt består af misbrugere. Måske skal der findes et nyt arbejde eller en ny bolig, så det bliver nemmere at opretholde et liv uden et misbrug.

Flere Nyheder

26 august 2015

Lån penge til tv

18 august 2015

Bedre udsigt