En ægtepagt kan spare en for mange penge ved en skilsmisse

01 november 2016 Emilie Jacobsen

En ægtepagt er helt sikkert noget af det mest uromantiske, der overhovedet findes. På den anden side er den virkelig god at have. Det er lidt lige som en forsikring. Man har ikke lyst til at bruge den, men den er virkelig smart at have, når man så får brug for den. En ægtepagt kan være med til at spare dig for rigtig mange penge, hvis du bliver skilt. Den er derfor god at oprette, mens I er gode venner. Det kan være, at I allerede inden brylluppet får lavet en ægtepagt, så I er sikret bedst muligt. 

Hvis du bor på Fyn, kan du med fordel hyre en advokat Odense, der kan hjælpe dig med at lave en ægtepagt. Det kan for eksempel være Hviid Advokater. Det er et landsdækkende advokatfirma, der også har en afdeling i Odense. I kan derfor nemt og hurtigt komme til og fra møder på deres kontor. 

Din partner vil automatisk have ret til 50 % af alt, hvad du ejer, når du er gift. Når I er gode venner, er det sikkert fint, men hvis I skal skilles, kan det være et virkelig stort problem. Det kan være, at du havde en formue med ind i ægteskabet, mens din partner ikke havde nogle penge. Det kan være en arv fra en af dine forældre. Når I bliver skilt, har din partner ret til 50 % af de penge. 

Det samme er tilfældet, hvis du har en virksomhed. Så har din partner også ret til at få 50 % af virksomhedens værdi udbetalt. Det kan beløbe sig til rigtig mange penge, fordi det er en samlet vurdering af hele virksomheden. Det er derfor både inventar, kundekartotek, firmabiler og så videre. Det er derfor en god ide, at du sikrer din virksomhed, så du ikke ender med at lukke den på grund af en skilsmisse. 

Hviid Advokater kan hjælpe jer med at lave en fair ægtepagt, hvor I begge to føler, at I får det, som I gerne vil have det. Hvis I bliver uenige om penge, og hvordan de skal deles, kan I ende med at få en meget lang og bitter skilsmisse. Det er ubehageligt lige meget, om der er børn involveret eller ej. Men har I børn, er det vigtigt, at I husker på, at I skal se hinanden resten af jeres liv til børnenes store øjeblikke. Det handler derfor om at kunne skilles på bedst mulig fod, så I stadig kan være fælles om jeres børn. 

Flere Nyheder

05 september 2016

Sikring af dit hjem